Specii uimitoare de șiret: obișnuite, minuscule, uriașe etc.

Rufele sunt animale mici distribuite în toată emisfera nordică. În total, există aproximativ 130 de specii diferite, care trăiesc în principal în America de Nord, Europa, Asia de Nord.

Șuruburile nu sapă găuri, ci folosesc pasajele șoarecilor, alunițelor, își calcă propriile căi pe sub zăpada și pădurea. Animalele nu fac rău, dimpotrivă, mâncând insecte și larvele lor, distrug un număr mare de dăunători din pădure și ferme .

Tipuri de șurub

obișnuit

Tipul comun este cel mai obișnuit animal al acestei specii în Rusia.

Lungimea corpului 6-9 cm, coada 3, 5-5 cm. Greutate - 6-15 g. Are părul întunecat, mușchi alungit, urechi mici și ochi negri mici.

Cel mai adesea, această zgură se instalează în păduri de foioase și mixte, alegând zonele umbroase și umede ca habitat.

Mai ales activ noaptea, lăsând adăpostul cu 2-3 ore înainte de căderea nopții. Mâncă diverse tipuri de insecte și larvele lor, viermi de pământ, broaște, semințe.

Această vedere este clar vizibilă în fotografia atașată mai jos.

În perioadele de foame, se poate hrăni cu morcov mic . În timpul hrănirii, acesta stă, de obicei, pe toate cele patru picioare, dar o insectă alunecoasă se prinde cu primele membre. O mână obișnuită pe coaja copacilor se poate urca la ouăle unui vierme de mătase împerecheat sau a unui fluture de călugăriță.

Pentru anul aduce trei puieturi. Perioada de gestație poate dura 18-28 de zile, până la 10 pui se nasc într-o singură gunoaie. Femela construiește un cuib din frunze și tulpini de iarbă, așezând material moale în el. Perioada de valabilitate nu este mai mare de 1, 5 ani.

În clipul de mai jos puteți vedea în mod obișnuit șurubul obișnuit.

Baby Shrew (american)

Un șiret este cea mai mică specie de șiret care trăiește în America de Nord.

Numele său științific este Sorex hoyi, acest animal dobândit de numele naturalistului și medicului din America Philip Hoy.

Locuiește în Canada și Statele Unite, unde locuiește în păduri cu foioase și conifere, precum și în aer liber.

Lungimea corpului acestui tip de șurub nu este mai mare de 5 cm, inclusiv 2 cm - coada. Greutatea ajunge la 2-2, 5 grame. Paltonul are o nuanță cenușie-maro sau roșu-brun pe spate și ușor pe abdomen. În timpul iernii, toată blana este luminată .

Este activ în orice moment al zilei, precum și tot timpul anului. Ca și alte resturi, se hrănește cu insecte mici, viermi și alte nevertebrate mici. Dușmanii din natură sunt păsări de pradă, șerpi, pisici domestice.

Sezonul de reproducere începe în primele luni de vară, sarcina durează 18 zile. Timp de un an, un bebeluș scârțos aduce doar o descendență, în care sunt de la 3 la 8 pui.

minuscul

Mica minunată este cel mai mic mamifer care trăiește în Rusia, precum și unul dintre cele mai mici animale insectivore găsite în Europa.

Locuiește teritoriul din țările scandinave până în Orientul îndepărtat, inclusiv aproximativ. Sahalin.

În regiunile nordice trăiește până la granița tundrei și pădurii. Inclus în Cartea Roșie a regiunii Murmansk.

Lungimea animalului nu este mai mare de 5 cm, din care 2, 5-3 cm cade pe coadă. Greutatea medie este de 3-4 grame. Are un cap lat, care trece brusc în probozcis.

În comparație cu alte tipuri de coase, acesta are cea mai mică coadă - ocupă până la 54% din întreaga lungime.

Cât de mică poate fi văzută în fotografia de mai jos.

Culoarea hainei este maro sau maro închis pe partea de sus și gri deschis la stomac. Coada este, de asemenea, acoperită cu părul fin, cu o schimbare clar de la întuneric la lumină.

Trăiește în păduri cu diferite tipuri de copaci, de-a lungul marginilor mlaștinilor. O strigă minusculă se găsește și în tundră, semi-deșerturi și stepe.

Dar când se stabilește, adoră exact acele locuri unde puteți găsi o cantitate mare de mâncare, indiferent de anotimp și condiții. Se hrănește cu insecte mici, larve, păianjeni.

Datorită metabolismului său foarte ridicat, poate lua mâncare de până la 80 de ori pe zi, alternând aceste intervale cu somnul. Când moare de foame, moare în câteva ore.

Timp de un an, 1-2 haine pot fi eclozionate, în fiecare dintre ele fiind până la 8 (de obicei 4-5) pui.

mic

Șiretul mic este o specie mică cu coada lungă . Se găsește în Europa și Rusia - din partea europeană până în sudul Siberiei.

Lungimea corpului este de 4-6 cm, în timp ce coada ocupă 50-70% din lungime. Greutate până la 5 grame. Proboscisul pe bot este foarte alungit, care împreună cu lungimea sunt principalele diferențe între această specie și micuța. Culoarea blănii de pe spate este brună până la roșu, abdomenul este mult mai deschis la culoare. Iarna, haina se întunecă și mai mult.

O mică strâmtoare se instalează în păduri, locuri cu umezeală, dar nu foarte umbrită. Nu-i plac zonele deschise cu iarba uscata. Se hrănește cu insecte mici, păianjeni, viermi, inclusiv gândaci de bălegar, gândaci macinați, gândaci cu frunze și multe altele. Activ toată ziua.

Sezonul de reproducere durează toată vara, timp în care animalul are 1-2 pui cu 4-12 persoane.

central

Mărimea medie în dimensiunea sa ocupă o poziție de tranziție între mic și obișnuit. Populează o arie largă de la estul Europei până la Extremul Orient, Mongolia și Coreea. Acesta este singurul tip care poate fi găsit în orice mediu, de la câmpurile inundate până la tundra montană.

Mai mult, un număr stabil al acestor animale se găsește doar în pădurile de larice din zonele inundabile. Este una dintre cele mai numeroase rame.

Lungimea corpului animalului este de până la 7, 5 cm, din care coada ocupă 40-70%. Greutate până la 7, 5 grame. Culoarea părții superioare poate varia de la maro la roșu, partea inferioară este deschisă la culoare.

Șuvița obișnuită se hrănește cu insecte și larve, pe care le găsește în așternutul pădurii, precum și buguri, păianjeni, viermi de pământ. În timpul iernii, depinde foarte mult de semințele de zada, a căror cedare poate duce la moartea în masă a animalului în perioada rece.

Reproducerea are loc pe vreme caldă, de obicei de la 2 la 11 pui într-o așternut.

gigant

Șiretul uriaș este cel mai mare reprezentant al acestei specii de animale . În plus, acesta locuiește doar într-o zonă limitată a teritoriului Primorsky și, prin urmare, este înscris în Cartea Roșie a Rusiei ca o specie rară cu o populație în scădere. Nu există date privind numărul de persoane.

Lungimea corpului - de la 7 până la 10 cm, dintre care 70-75% cad pe coadă. Greutatea ajunge la 14 grame. Culoarea paltonului este de culoare cenușiu, antenele lungi (până la 3 cm) sunt vizibile clar pe bot.

Giant shrew - fotografie atașată.

Mănâncă insecte zilnic atât cât cântărește. În acest caz, animalul poate muri dacă nu se hrănește mai mult de 3 ore.

Principala hrană sunt viermii de pământ, care alcătuiesc 95% din meniul său. De asemenea, consumă broaște, șerpi, rozătoare mici, fructe de plante.

În căutarea hranei, se poate îngropa într-un sol dens, trăiește aproximativ 1, 5 ani. Într-un an, femelele șmecherului uriaș aduc o singură descendență, cu toate acestea, numărul de pui nu este cunoscut.

Dinte egal

Un șurub dințat egal are diferențe specifice care fac posibilă identificarea acesteia de la alte specii - una are o culoare uniformă a unei nuanțe întunecate, precum și un al cincilea dinte superior pronunțat .

Trăiește în zona taiga, din Scandinavia până în Oceanul Pacific, se găsește în Belarus (singura specie de șiret care trăiește în această țară). Iubește văile râurilor. Inclusă în Cartea Roșie a Cariei și a regiunii Moscova .

Dimensiuni ale corpului - 6-9 cm, dintre care până la 55% cad pe coadă. O șuviță egală cântărește aproximativ 6, 5 grame. Se hrănește cu insecte și larve, pe care le găsește în pădurile pădurii. Iarna, trece la semințele de molid și de foioase.

Trăiesc până la 1, 5 ani. Sezonul de reproducere la indivizi supraîncărcați începe deja la sfârșitul primăverii. Femelele pe sezon pot aduce 1-2 descendenți, câte 2-10 pui fiecare.

Craniu plat (maro)

Șurubul cu șiret plat este o altă specie care poate fi determinată fără a apela la măsurători. Aceasta include culoarea caracteristică a hainei, care merge de la întuneric pe spate până la lumină pe părți și gri-alb pe abdomen. În plus, la acest animal coada este destul de bine pubescentă .

Suprafața de distribuție a șurubului plat este de la Urals la coasta Pacificului. Trăiește în regiunile de tundră, taiga și muntoase, deseori întâlnite în zona habitatului (puteți afla unde trăiesc diferite tipuri de resturi și ce mănâncă). Îi plac loturile de taiga de conifere întunecate.

Nu există date dietetice exacte. Cel mai probabil, nu este foarte diferit de meniul altor reprezentanți ai acestei specii, care include insecte, larve și viermi de pământ.

Se reproduce în sezonul cald, la un moment dat este capabil să nască de la 8 la 10 pui.

concluzie

Shrew se găsește în multe țări, locuind aproape în toate zonele naturale - de la tundră la stepe. Mărimile variază între 5 și 10 cm, unele specii sunt listate în Cărțile Roșii locale datorită habitatului limitat.

Dieta tuturor animalelor este similară și include diferite tipuri de insecte, păianjeni și viermi. Nu se face niciun rău fermei .

Dacă doriți să știți ce tipuri de resturi există, cum să scăpați de ele într-o căsuță de vară, urmați linkul.

Articole Pe Aceeași Temă